Orka mer tack vare träning

Känner du dig trött och orkeslös? Skulle du egentligen vilja göra mer i livet än vad du gör, men känner att du inte orkar? Då kan träning vara ett alternativ för dig.

Om du tränar ofta och hela tiden höjer din ansträngning så kommer du så småningom att orka att göra mer. Det gäller dock att träna på rätt sätt så att du inte skadar kroppen. Har du tränat fel och har smärta i kroppen så kan du behöva hjälp för att rätt till detta. Ta en titt här för att få hjälp.

Vad du kan göra för att orka mer

Det finns några saker som du kan göra för att träna upp din ork. Du kan följa en träningsvideo där du kan börja med tio minuter per dag. Börja med att gå kortare promenader eller träna med lättare redskap. När du känner dig starkare så kan du gå längre sträckor och även lyfta större vikter. Idag finns det fina löpband som du kan gå på samtidigt som du kollar på en serie. Gåband som ser ut som trappor finns också att tillgå. Du behöver som sagt inte börja med hårdträning för att orka mer. Lättare övningar som sakta trappas upp kommer att förbättra din ork.